Blogista

Blogi käsittelee egyptologiaa, uusia löytöjä ja ilmiöitä, sekä Egyptiä ylipäätään. Blogin nimi Musta maa (Km.t) on nimitys, jota muinaiset egyptiläiset käyttivät Niilin hedelmälliseksi tekemästä suikaleesta, omasta maastaan. Sana juontuu hedelmällisestä lietteestä, jota jokavuotiset tulvat rannoille toivat.

Blogin kirjoittaja on arkeologi ja keskiajantutkija Ilari Aalto, joka suorittaa paraikaa tohtorinopintoja Turun yliopistossa.

Miksi keskiajantutkija oikein kirjoittaa blogia egyptologiasta? Yksi syy on, että koko innostukseni arkeologiaan alkoi lapsena muinaisesta Egyptistä. Egyptologia on säilynyt minulle rakkaana harrastuksena, vaikka tutkinkin työkseni muita aikakausia ja alueita.

Useilla ihmisillä on mielikuva, että arkeologinen tutkimus keskittyy muinaisen Egyptin, Mesopotamian ja antiikin kulttuureihin. Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Suomen yliopistojen arkeologian koulutus keskittyy Suomeen ja Pohjoismaihin, ja olen täysin omaehtoisesti laajentanut omia opintojani egyptologialla Helsingin kesäyliopistossa. En siis ole egyptologi, mutta pyrin kuitenkin pitämään itseni kartalla egyptologisesta tutkimuksesta.

Olen käynyt Egyptissä ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2004. Muistuttaisin, että Mika Waltari ei käynyt Egyptissä milloinkaan.

Näkymä keskivaltakunnan aikaisista haudoistaan kuulusta Beni Hassanista. Wikimedia Commons.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s