13 jännää löytöä Egyptistä ja robottitutkimusta

LiveScience tarjoaa niille jotka eivät jaksa lukea kilometrikaupalla tieteellisiä julkaisuja 13 kuvan melko sattumanvaraisesti valitun gallerian viime vuosien mielenkiintoisista löydöistä. Kuvia voit katsella täältä.

Eräs tuore uutinen, jota galleriasta ei löydy, on, että Gizan suurta pyramidia tutkitaan pian uuden robotin voimin. Englantilaisen Leedsin yliopiston yhteistyössä ranskalaisen Dessaultin ja brittiläisen Scoutek-robottiyhtiön kanssa valmistaman laitteen on tarkoitus löytää pyramidin Kuningattaren kammiosta syvemmälle pyramidiin jatkuvan kapean kuilun pää.

Uusi mekaaninen arkeologi ei ole ensimmäinen lajissaan, sillä kyseistä kuilua on tutkittu jo kahdesti aiemmin. Ensimmäisen robotin taival tyssäsi kivioveen, ja toinen robotti löysi tämän takaa vielä toisen vastaavan. Leedsin yliopiston laite on kuin jostakin James Bond -elokuvasta kaikkine ominaisuuksineen, ja vastaavia kiviovia varten se onkin varustettu poralla. Jos kuilun pohjalla on jotakin, se on ollut koskemattomana reilut 4500 vuotta.

Alkuperäisen LiveSciencen artikkelin voit lukea täältä. Virheellisesti siinä puhutaan Kuningattaren kammiosta kuningattaren hautana, vaikkei kammioon suurella todennäköisyydellä ole ketään haudattu – nimitys Kuningattaren kammio on jäänyt elämään vanhoista tulkinnoista.
Kammiosta voit lukea lisää ja katsella kuvia esim. täältä.

Mainokset
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s